Utrujenost je stanje večjega pomanjkanja vitalne življenjske energije. Kako premagati utrujenost, je vprašanje s katerim se srečujete, kadar padec življenjske energije začne ogrožati vaše splošno počutje, kvaliteto bivanja in zmožnost materializacije lastnih ciljev.

.

Kako premagati utrujenost in pomen zdravega življenjskega sloga

 .

Rešitve v smeri, kako premagati utrujenost, niso vezane zgolj na budno, dnevno stanje, ampak lahko veliko naredite že z zagotavljanjem kvalitetnega spanca. Pri zagotavljanju spanca se je smiselno držati nekega ustaljenega ritma. Poskrbite, da bo prostor, kjer spite dobro energijsko pretočen, prezračen in da boste pri spanju imeli potrebno tišino. Dolžina optimalnega spanca, ki zagotavlja neke vrste preventivo pred nastankom utrujenosti, traja od 5 do 9 ur. (1)

.

Kako premagati utrujenost

Kako premagati utrujenost

Zdrav življenjski slog poleg kvalitetnega spanca, zahteva tudi uravnoteženo prehrano in zadosten vnos tekočine v telo. Precejšen del vitalne življenjske energije, pridobite iz hrane, zato ni vseeno kakšno vnašate v telo. Kadar želite nadvladati posledice utrujenost, se je smiselno nekoliko izogibati hrani bogati z rafiniranimi sladkorji in ogljikovimi hidrati. Priporočljivo pa je, da več posegate po hrani bogati s polnovrednimi žiti, sadjem in zelenjavo. Nikar ne pozabiti tudi na zadostno količino tekočine, ki bo poskrbela za zadostno hidriranost telesa in notranjih organov. (2)

.

Gibanje in utrujenost

Gibanje in utrujenost

Telesno gibanje in telovadba sta tista, ki omogočita neposredni dvig vitalne življenjske energije.  Če vam je misel na fitnes in notranje oblike telovadbe odbijajoča, se lahko odločite za sprehode, tek ter druge oblike gibanja po naravi. Ob zunanjih oblikah gibanja se boste še globlje predihali in življenjska energija, prana bo globlje potovala v vaš energijski sistem. (3)

.

Včasih so vzroki za pojav utrujenosti posledica kakšne kronične bolezni, kot so diabetes, obolenja ščitnice, slabokrvnost in nizek pritisk. Poleg kroničnih bolezni, pa je velikokrat vzroke za pojav utrujenosti, možno najti tudi v mentalni in čustveni izčrpanosti. Pri tem je koristno, da se za potrebe iskanja rešitev, kako premagati utrujenost, obrnete tudi na alternativne vire pomoči.

.

Korenska čakra in utrujenost

Korenska čakra in utrujenost

Z energijskimi terapijami, ki so eden izmed alterntivnih virov pomoči, preko čiščenja čaker in energijskih teles poskrbimo za celosten dvig življenjske moči, s katero ne le premagate utrujenost, ampak tudi izboljšate splošno kvaliteto življenja. Posebej z življenjsko energijo in njenim dvigom, povezana korenska čakra.

 

Categories: Aktualno

Dušanka Spolenak

Energijska terapevtka in svetovalka, izvajalka energijskih terapij na daljavo in individualnih energijskih terapij v živo ter predavateljica na energijskih delavnicah.