Kako premagati strahStrah je neprijetno čustvo, ki zavira rast, razvoj in splošno kvaliteto življenja in bivanja. Med glavne simptome, ki jih strahovi prinašajo, prištevamo: stalni nemir, oteženo sprostitev uma in telesa, mišično napetost, pretirano potenje, vrtoglavice, stalno pomanjkanje življenjske energije, motnje spanja in druge simptome. Obstaja veliko vrst strahov, zato je tudi načinov, kako premagati strah veliko.

.

Strahovi znižajo kvaliteto življenja in nas lahko polno ohromijo v delovanju. Nekateri strahovi so povsem konkretni, kot je na primer strah pred višino, spet drugi so bolj kompleksni in predstavljajo na primer strah pred vsemi spremembami.

.

Kako izgubiti strah in pomoč energijskih terapij

.

Energijske terapije so pri soočanju s strahovi, lahko v veliko pomoč. Različne energijske tehnike obravnavajo vse vzroke nastanka strahov, tako telesne, kot čustvene in miselne.

.

Kako premagati strah je na ravni energijskih terapij v bistvu način, kako na vseh ravneh izboljšati svoje življenje. Ob pojavu strahov moč čustvenih reakcij povsem oslabi vitalnost fizičnega telesa.

.

Kako se rešiti strahuZ različnimi oblikami energijskih terapij lahko dvignemo nivo vitalne življenjske energije, kar fizičnemu telesu omogoči več možnosti za regeneracijo. Pomembno je, da ko se strahovi pojavijo, jih ne poskušamo potlačiti v sebi ali ignorirati, ker se čustveno breme s tem zgolj veča.

.

Preko čustvenih reakcij se običajno poleg življenjske energije ob pojavu strahov izgublja posameznikova notranja moč. V okviru energijskih terapij zato neposredno okrepimo notranjo moč. S tem omogočimo, da ob pojavu strahov lažje ohranite zaupanje vase, svojo notranjo stabilnost in zmožnost nadvlade čustvenih reakcij. Energijske terapije okrepijo energijski pretok po energijskih centrih – čakrah. Terapije omogočajo, da čakra solarni pleksus, ki je center notranje moči, začne bolj učinkovito delovati.

.

Pogosto so vzrok pojavu strahov tudi ovire na mentalnem, miselnem energijskem sistemu. Negativne misli in negativni miselni vzorci so kot brezno, ki povečuje zmožnost pojava strahov in notranjega nemira. Ko preučujemo možnosti, kako premagati strah, je zelo pomembno, da vzamemo v obzir tudi mentalno energijsko telo, vezano na misli in procese razmišljanja.

.

Z energijskimi terapijami razbremenimo mental pritiska negativnih misli iz okolja, mentalnih bremen preteklosti in drugih blokad. Vse to posameznika oddaljuje od jasnih ter fokusno usmerjenih misli. Kako premagati strah je sočasno tudi način, kako se bolj odpreti polnosti življenja in sprejemanju podpore svoje Duše. Energijske terapije omogočajo, da nadvladamo svoje strahove in spustimo več Svetlobe v svoje življenje. (1)

Categories: Aktualno

Dušanka Spolenak

Energijska terapevtka in svetovalka, izvajalka energijskih terapij na daljavo in individualnih energijskih terapij v živo ter predavateljica na energijskih delavnicah.