kako okrepiti teloOkrepitev telesa združuje doseganje polne harmonije fizičneg telesa in Duha. Skrb za okrepitev telesa je zato celostna in združuje različne oblike pomoči. «Kako okrepiti telo» je običajno vprašanje, ki si ga zastavite, ko je telo že v padcu obrambne sposobnosti organizma in njegova vitalnost že ogrožena.

.

S pravočasno, sprotno skrbjo za okrepitev telesa, lahko preprečite nastanek bolezni in različnih težav, ki bi lahko ogrozile kvaliteto življenja.

.

Kako okrepiti telo – najpogostejši načini

.

Najpogostejši načini, s katerimi lahko okrepite vaše telo so:

.

  • telesna vadba,
  • zdrava in uravnotežena prehrana,
  • gibanje na svežem zraku,
  • meditacija in
  • skrb za sprostitev telesa in duha.

.

Energijske tehnike za krepitev telesa

.

Poleg klasičnih pristopov, je vedno pogostejši način krepitve telesa tudi uporaba različnih energijskih tehnik.

.

Zdravo teloZ različnimi energijskimi tehnikami lahko celostno okrepite telo, pripomorete k njegovi večji energijski pretočnosti in prekrvavitvi.

.

Ravna drža telesa, skrb za zadostno hidriranost telesa (z zadostnim vnosom tekočine) in globlje dihanje, so pomembni segmenti tako v okrepitvi telesa, kot tudi v pomoči prizemljitve energij zdravljenja.

.

Potem, ko zadovoljite osnovne segmente krepitve telesa in njegovih funkcij, je smiselno narediti pregled obstoječega stanja.

.

  • Katere funkcije telesa potrebujejo še posebno pozornost?
  • Kateri simptomi se pojavljajo na redni bazi?
  • Kje se pojavljajo fizične bolečine, pritiski in občutki napetosti?

.

Pregled obstoječega stanja je nujen za dobro ciljno usmerjeno energijsko zdravljenje in vse druge načine krepitve telesa.

.

Energijske terapije za zajezitev vpliva stresa

.

Energijske terapije na ravni fizičnega telesa omogočajo doprinos večje vitalnosti za celice, tkiva, organe in funkcije v telesu.

.

tekočina za zdravo teloSočasno so terapije usmerjene tudi v zajezitev vpliva stresa, ki je znan kot velik obremenilni dejavnik vpliva na fizično telo.

.

Vpliv stresa je običajno najprej viden na ravni čustev in misli, v primerih, ko se stresom ne soočite, pa se kmalu njegovi vplivi odražajo tudi na ravni fizičnega telesa.

.

Poleg energijskih terapij in tehnik energijskega čiščenja blokad je smiselno, da fizično telo prečistite tudi na fizični ravni. Že omenjen zadosten vnos tekočine, posebej zdravilnih čajev in hrane, ki ni onesnažena s toksini, je zato priporočljiv podporni dejavnik pri okrepitvi telesa.

Categories: Aktualno

Dušanka Spolenak

Energijska terapevtka in svetovalka, izvajalka energijskih terapij na daljavo in individualnih energijskih terapij v živo ter predavateljica na energijskih delavnicah.