Najbolj atraktivna aktivnost Laser tag je v Sloveniji in po svetu že nekaj časa zelo znana atrakcija. Imamo več različnih vrst te tehnološko napredne igre ki ponuja zabavo, taktiko, druženje in praznovanje rojstnih dni v enem. Primerna je za igralce vseh starosti starejših od 7 let. Po svetu poznamo različne Laser Tag – e. Če pa ste pomislili, da bi praznovali rojstni dan, se ob tem zabavali, malce razgibali, taktično družili in vse skupaj povezali v nepozabni rojstni dan, potem je Laser tag pravilna izbira za vas. V tem članku Vam bomo predstavili igro Laser  tag. Vse od rezervacije do uspešno izpeljanega rojstnega dne in na koncu do druženja po aktivnosti.

laser tag igra

KJE LAHKO PRAZNUJENMO ROJSTNI DAN Z IGRO LASER TAG

Vsako leto se sprašujemo kako bi popestrili naše praznovanje rojstnega dne, kako bi otroku pripravili najboljšo rojstnodnevno zabavo. Kako bi lahko praznovali in ob tem se skupaj z prijatelji pozabavali, se malo razgibali in ob vodenju aktivnosti nebi bilo treba skrbeti za vse povabljene.

Pri Paintball Ljubljana, Vam ponudijo cel paket za praznovanje rojstnega dne. Poskrbijo za že vnaprej narejena vabila, ki jih preprosto dobite na njihovi spletni strani, jih lahko natisnete ali pa samo pošljete svojim povabljenim prijateljem.

Paintball Ljubljana Vam na izbiro za praznovanje rojstnega dne ponuja kar dve lokaciji.

Prva lokacija je v samem centru Ljubljane v vsem znani diskoteki Cvetličarna, ki se nahaja ob znani tv hiši POP – TV, na Kranjčevi ulici 20, 1000 Ljubljana. Tik ob strogem centru in v neposredni bližini Ljubljanske obvoznice z parkiriščem.

Notranja arena, ki se razprostira na kar 800 m2 površine je sestavljena iz kar dveh nadstropij in ponuja nepozabno izkušnjo.

Za pogostitev, ki se nahaja na VIP prostorih same diskoteke, je poskrbljeno za vzdušje, da lahko po sami aktivnosti preživite še 30 min skupaj z vsemi povabljenimi.

Zunanji poligoni pa se nahajajo ob Ižanski cesti na križišču Hauptmanca in ponujajo kar neverjetnih 4000 m2 površine, več različnih poligonov, piknik prostore, kjer lahko se praznuje rojstni dan po aktivnosti, je pa primeren kraj tudi za večje skupine za team buildinge, nore fantovščine, zabavne dekliščine ali pa samo druženje z vašimi najbližnjimi.

DIGITALNA ZASTAVICA

KAKO POTEKA PROGRAM LASER TAG – PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE

Sam program praznovanja rojstnega z dne z aktivnostjo Laser tag je v notranji areni in na zunanjem poligonu zelo podoben. Razlikuje se samo na podlagi lokacije ter pogostitvenih prostorov.

Ob samem rezerviranem terminu vas animatorji lepo sprejmejo in pospremijo do prostora, kjer lahko odložite svoje stvari.

Animatorji nato poskrbijo, da se naredijo kar se da pravične ekipe ter jih primerno opremijo.

Ko se kreiranje ekip zaključi in so vsi primerno opremljeni animatorji pričnejo z razlago varnostnih pravil, ki so zelo pomembna za vse prisotne tako v notranji areni kot na zunanjih poligonih.

Po razlagi varnostnih pravil sledi razlaga same igre, razlaga kako ravnati z opremo in vse pravila igre, ki veljajo za samo aktivnost.

Ko so vsi seznanjeni z vsemi pravili igre in varnosti se lahko aktivnost začne.
Animatorji so prisotni ves čas tako v poligonu kot izven njega in poskrbijo za kar se da noro vzdušje.

Po končani aktivnosti animatorji pospremijo igralce do pogostitvenega prostora, kjer lahko skupina praznuje še dodatnih 30 min v notranji areni in 45 min na zunanjem prostoru.

TAGGER

OPREMA KI SE UPORABLJA PRI AKTIVNOSTI LASER TAG

Aktivnost Laser tag uporablja tehnološko najbolj napredno opremo.

Pri Laser tagu se uporablja naslednja oprema, ki je koži in telesu prijazna, iz lahkih in varnih materialov:

 • Naglavniki (naglavni trak z senzorji za zaznavanje laserskih žarkov)
 • Taggerji ( replike pušk in pištol, ki oddajajo laserske žarke v naglavne senzorje)
 • Digitalna zastavica (zastavica, ki se nahaja na sredini poligona katero morajo igralci ustreliti z laserskimi žarki da jo zasedejo)
 • Digitalna zastavica z radiacijo
 • Digitalna granata
 • Digitalna bomba
 • Digitalni nož
 • Digitalna baza

oprema laser tag

IGRE KI JIH LAHKO IGRAMO ZNOTRAJ AKTIVNOSTI LASER TAG

 • Zasedanje digitalne zastavice
 • Zasedanje digitalne zastavice z radiacijo
 • Search and destroy
 • Assassins
 • King of the hill
 • Battle royale

Najbolj priljubljena in najbolj pogosta je igra zasedanje digitalne zastavice. Pri tej igri morajo igralci zasesti digitalno zastavico ki se nahaja na sredini poligona. Igralci morajo v zastavo ustreliti laserski žarek da zastavico osvojijo in obarvajo z barvo svoje ekipe. Ko je zastavica zasedena se prične odštevati 5 min časovnik. V času zasede zastavice lahko nasprotna ekipa zasede zastavico in obarva z svojo barvo. Vsaka ekipa ima svoj 5 min čas ki ga mora osvojiti. Časovnik se ne resetira. Tista ekipa ki prva drži v skupnem seštevku 5 min zastavico zmaga.

Igra z digitalno zastavico z radiacijo je zelo podobna prejšnji igri. Razlika je v tem da je časovnik nastavljen na 2 min in se resetira ob vsakem zasedanju.

Search and destroy je igra napadalcev in branilcev. Napadalci začnejo igro z bombo, ki jo morajo postaviti in aktivirati na enem od dveh ciljnih mest »A« ali »B«, ki se nahajata na prej določenih točkah in sta označeni z trakom. Ekipa, ki napada ali se brani, je izbrana naključno in to vlogo vsako igro zamenjajo. Če igralca eliminirajo, se lahko oživi v svoji bazi in nadaljuje z igro. Igra je zaključena ko bomba eksplodira in jo nasprotniki niso mogli deaktivirati. V primeru deaktivacije bombe s strani nasprotne ekipe, zmaga ekipa ki jo brani. Igra je zaključena ko prva ekipa doseže 2 točki oziroma 15 min.

Assassins je novejša in izpopolnjena igra za katero je potrebno malo več izkušenj pri sami igri in poznavanju poligona ter samih igralcev. Na začetku igre se prične žrebanje iz škatle v kateri so številke. Vsak igralec izžreba svojo številko. Te številke so zelo pomembne zato jih nikakor ne smete razkriti drugim igralcem. Ko so vsi izžrebali številke jih sodnik pelje poligon in jih taktično postavi. Igra poteka tako da mora igralec čimprej izločiti igralca z izžrebano številko. Pri tej igri ne smeš zaupati nikomur saj nikoli ne veš komu si tarča. Ko te igralec izloči je za vas igre konec. Igralec ki ustreli svojo izžrebano številko dobi številko ustreljene tarče in tako nadaljuje z igro. Igra se zaključi ko ostane samo še en igralec. Vsak igralec obdrži vse ustreljene številke. Zmaga na koncu tisti ki ima največ listkov izločenih igralcev.

King of the hill je igra, ki se osredotoča na samo eno kontrolno točko na sredini poligona, ki je nevtralna na začetku igre. Na začetku igre se morajo igralci prebiti do te nevtralne točke in jo zavzeti. Ko ena ekipa zavzame točko, se začne petminutno odštevanje za to ekipo. Če sovražnikovi ekipi uspe zavzeti kontrolno točko nazaj, bo njihova ura začela odštevati, medtem ko ura druge ekipe zamrzne. Tako si dve ekipi kradeta čas zavzetja kontrolne točke.

Battle royale pa je iz video igric vsem znana igra kjer se območje igranja zmanjšuje tako kot število igralcev. Cilj igre je biti zadnji preživeli igralec na poligonu. Igra se začne tako, da se igralci postavijo v poligon vsak na svojo stran. Vsi igralci začnejo z enako opremo, ki nobenemu igralcu ne daje prednosti na začetku. Običajno imajo tekmovalci Battle Royale samo eno življenje. Igralci, ki umrejo, se ne smejo oživeti. Igra Battle Royale izzove igralce, da hitro razmišljajo in se odzivajo ter izboljšujejo strategije skozi tekmo, da ostanejo živi do konca igre. Preživi najmočnejši.

Upamo da smo vas s tem člankom približali igri Laser tag in kako ga lahko izkoristite in uporabite na svoji rojstnodnevni zabavi. Čaka vas nepozabna izkušnja z svojimi prijatelji in povabljenci. Nikakor ne zamudite te priložnosti in se čimprej pomerite v igri Laser tag.

 

Categories: AktualnoObjave drugih

Dušanka Spolenak

Energijska terapevtka in svetovalka, izvajalka energijskih terapij na daljavo in individualnih energijskih terapij v živo ter predavateljica na energijskih delavnicah.