Na to temo je prispevek na tej strani že napisan . Se pa v njem nismo dotaknili predvsem energijskega vzroka in sicer prevzemanja bremen drugih nase. To se zgodi kar mimogrede, tega se sploh ne zavedate, vseeno pa čutite bolečine v vratu, na ramenih.

brez bolečin v vratu

Bremena, težave drugih prevzamemo:

  • od svojih bližnjih, ker jih imamo radi in jim želimo pomagati
  • od ljudi, ki pridejo tarnat, nam razlagat o svojih težavah;
  • bremena nam naložijo drugi, mi pa ne znamo reči ne in nas čez čas to začne bremeniti.

bolečine v vratuPrevzemanje bremen bližnjih

Otrok v svoji ljubezni do staršev prevzame nase vse, kar bremeni starše, saj je prepričan, da s tem pomaga svojim staršem, vendar s tem obremeni samo sebe. Tega, da je bremena prevzel nase, se seveda ne zaveda. Vendar zaradi tega ni svoboden, ne živi v stiku s svojo Dušo, ne živi svoje poti. Tudi povezava med starši in takim otrokom ni zares zdrava in podporna, ampak so energije preveč prepletene.

Ljudje, ki tarnajo

Verjetno imate v svoji bližini vsaj eno osebo, ki ji gre vse narobe in vam o tem začne razlagati takoj, ko se srečate. S tem preda na vas vse svoje težave. Po tem srečanj ste vi utrujeni, ta oseba pa se počuti veliko boljše, saj je večji del bremena preložila na vas. Kjerkoli se to dogaja poravnajte držo(1), saj se v tem primeru to ne bo prilepilo na vas, ampak bo kar steklo mimo.

Ko ne rečete NE reči ne

Ko ste v situaciji, da nase prevzamete vedno nove obveznosti, ki jih potem ne zmorete opraviti, a kljub temu, da vnaprej veste, da tega ne boste zmogli, rečete JA, da se komu ne zamerite. (2) To vam povzroča stres, naredi bremena in težo, stisko.

Kako to, kar ste prevzeli, izpustiti in se znebiti bolečin?

Pri tem vam pomaga zelo preprosta vaja in sicer predklon. Pri tem stojite malo širše od ramen, se sklonite naprej, glavo sklonite popolnoma, na način, da se z brado dotaknete prsi, tako boste zares izpustili vse. Tudi roki lahko sprostite ob telesu, dlani pa obrnete stran od sebe, da gre od vas vse, kar ni vaše.

predklon za sprostitev bolečin v vratuTa priklon lahko uporabite za več namenov:

– priklonite se z namenom, da spustite vse, kar ni vaše in ste prevzeli od druge osebe

– priklonite se Duši te osebe s spoštovanjem (vašim staršem, partnerjem, sodelavcem)

To lahko naredite doma v kopalnici, pred tuširanjem, dele, kjer čutite bolečino, pa med tuširanjem naribajte še z morsko soljo. Po tuširanju, pa predel namažite z razredčenim eteričnim oljem, kar vam bo celo področje še dodatno zmehčalo, sprostilo. Sklonjeni ostanete dokler vam je še udobno, oz. tako dolgo, kot se vam zdi potrebno.

Po tej vaji bo cel predel vratu in ramen bolj lahkoten, pretočen.

Categories: Aktualno

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.