Žalost je negativno čustvo, ki ga občutite, ko se stvari v vašem življenju ne izidejo, kot bi si želeli. Vzroki za nastanek žalosti so različni. V osnovi pa velja, da se žalost pojavi, kadar doživimo različne izgube, prevare, razočaranja in druge težke situacije. Ko iščete rešitve, kako premagati žalost, je pomembno, da ste usmerjeni vase, v vašo notranjost, kjer čustvo žalosti nastaja..

kako premagati žalostPogosto se zgodi, da žalost omenjamo skupaj z depresijo. Omenjeno pa ni najbolj smotrno, saj je žalost precej daleč od depresije.

Pri žalosti gre  za čustvo, ki se hitro sproži, ga hitro občutimo, a so sočasno so tudi rešitve, kako premagati žalost, običajno hitrejše in manj zahtevne, kot pri depresiji. Žalost se običajno odraža zgolj na čustveni strani. Pri depresiji pa se težave poleg čustev, odražajo tudi na miselni ter vedenjski ravni (1).

.

Kako premagati žalost in pomen izražanja čustev

.

solze

Navzven žalostnega človeka prepoznamo po slabem razpoloženju in pogosto tudi preko solz. Francoski pisatelj, Gustave Flaubert je nekoč zapisal: »Solze so srcu to, kar je voda ribam«. Srce se zdravi preko solz in izražanja čustvene bolečine navzven. Kadar ste žalostni, se torej ne izogibajte joku, dovolite si začutiti bolečino, ki je za vašo žalostjo. (2).

Še: Kako se znebiti negativnih misli in osvoboditi svoj um

.

Pomembna rešitev v smeri, kako premagati žalost, je izražanje čustvenih bremen. Pogovorite se o stvareh, ki vas mučijo. Dovolite, da vam vaš partner, družinski član ali prijatelj osvetli vaše težave iz širše perspektive. Pogosto ste sami zase izredno slab svetovalec, ker ste osebnostno toliko vpleteni v situacijo, da težko vidite realno sliko. Dober pogovor zdravi in to, da imamo nekoga, ki nas posluša in nudi oporo tudi, ko se znajdemo v oklepu žalosti, je zelo pomembno.

.

Energijske terapije, ponujajo učinkovito rešitev na področju, kako premagati žalost. Kadar imate veliko čustvenih bremen preteklosti, ta običajno omejijo energijski pretok skozi vaše energijske centre, čakre. Med izvajanjem energijske terapije, vaše čakre, globinsko prečistimo.

.

Okrepitev pretoka skozi grleno čakro, poveča zmožnost sprotnega izražanja. Pozitivni vplivi sprostitve blokad iz čakre solarni pleksus, okrepijo vašo notranjo moč in vašo notranjo stabilnost.

Z energijsko terapijo prečistimo tudi blokade iz srčne čakre, da boste z mirom v srcu ter razbremenjenostjo od čustvenih bremen preteklosti, lažje nadvladali vplive žalosti v bodoče.

.

 

 

Categories: Aktualno

Dušanka Spolenak

Energijska terapevtka in svetovalka, izvajalka energijskih terapij na daljavo in individualnih energijskih terapij v živo ter predavateljica na energijskih delavnicah.