kako izboljšati samozavestSamozavest je lastnost s katero si ustvarimo polno zaupanje vase in lažje navzven izkazujemo lastne potenciale ter talente.

Vpliv samozavesti je večplasten in omogoča rast ter napredek na vseh področjih življenja. Kako izboljšati samozavest je zato pomembno vprašanje za vsakogar, ki želi delati na svoji osebnostni rasti in polno materializirati svoje želje in načrte. (1)

.

Kako izboljšati samozavest v 3 preprostih korakih

.

  • Ob soočanju s področjem samozavesti je najprej smiselno narediti oceno obstoječega stanja. Kot že sam pojem »samozavest« pove, se je smiselno osredotočiti nase, koliko smo zavedni samega sebe? Koliko se zares poznamo? Katere prednosti in slabosti lahko izpostavimo pri sebi? Z razmišljanjem o sebi krepimo polnost sprejemanja sebe, ki je v času, ko nas zunanji dražljaji velikokrat peljejo v razmišljanje o drugih ljudeh, ključnega pomena. V kolikor vam je lažje, lahko razmislite, kako bi sebe in skupek svojih osebnostnih lastnosti, znanj, ciljev in načrtov predstavili nekomu drugemu.

.

  • Izboljšanje samozavesti je proces, ki vas od začetne ocene realnega stanja vodi v postavitev nove vizije glede vaše kako izboljšati samopodobosamozavesti v prihodnosti. Kakšna oseba si želite postati? Katere svoje talente želite bolj polno izraziti in izpopolniti v delovanju? Bolj kot ste jasni, kakšno samopodobo želite zgraditi, večja je možnost, da bo postavljena vizija hitro pokazala svoje rezultate. Pri postavitvi vizije je priporočljivo, da ste realni. Posamezne korake v viziji ne postavljajte podkrepljene s pretirano velikimi pričakovanji. Upoštevajte, da vsak korak potrebuje svoj čas, da se ga učinkovito izpelje.

.

  • V zadnji fazi procesa izboljšanja samozavesti se osredotočite na sprotno spremljanje poteka procesa. Če ugotovite, da določen korak v viziji izboljšanja samozavesti ne deluje, poiščite alternativo. Omenjeno iskanje alternative pa je smiselno šele, ko je določen korak izveden v celoti. Prehitro odnehanje lahko zniža vztrajnost, kar še dodatno zniža nivo samozavesti. Ne pozabite na pohvalo, priznanje samemu sebi, ko dosežete pomemben mejnik v procesu. Bodite ponosni nase ter predani skrbi za svojo osebnostno rast.

.

Kako izboljšati samozavest s pomočjo energijskih terapij

.

V okviru energijskih terapij lahko na področju izboljšanja samozavesti naredimo veliko. Uporaba različnih energijskih tehnik omogoči, da terapevti na energijski ravni prečistijo negativne vplive strahov in drugih čustvenih bremen, ki znižujejo nivo naše samozavesti. Usmerijo se v krepitev stika z Dušo, da okrepijo povezavo z Dušnim poslanstvom in notranjo močjo.

Categories: Aktualno

Dušanka Spolenak

Energijska terapevtka in svetovalka, izvajalka energijskih terapij na daljavo in individualnih energijskih terapij v živo ter predavateljica na energijskih delavnicah.