Morska sol je zelo vsestranska in vam naredi veliko dobrega. Zato njeno uporabo pri energijskem delu in za lajšanje težav zelo pogosto svetujemo. Morska sol namreč veže nase negativno energijo iz okolice, je cenovno dostopna, dobimo jo praktično v vsaki trgovini. Uporabite jo lahko pri nekaj dni staremu dojenčku in naprej. Nima negativnih stranskih učinkov.morska sol

Z morsko soljo si lahko pomagate pri:

  • Prehladu in težavah z dihanjem
  • Bolečinah kjerkoli v telesu
  • Občutku oslabelosti, izčrpanosti
  • Zatekanju rok in nog
  • Energijskem čiščenju prostora

morsksa sol prehlad

Prehlad, težave z dihanjem

Že ko začutite (1), da se vas ali vašega otroka nekaj loteva, zavijte v platneno vrečko pest soli in jo položite v posteljo v bližino glave. To vam bo olajšalo dihanje, sprostilo dihalne poti in energije bolezni potegnilo nase. Zato morate sol zjutraj vreči stran in je ne uporabiti več. Prav tako je pri prehladu koristno narediti blago raztopino s soljo in si s tem izpirati nos in grlo. Za dojenčke uporabite sterilno fiziološko raztopino, za večje otroke in za odrasle pa je doma pripravljena raztopina povsem sprejemljiva in takoj pri roki.

Bolečine v telesu

Že prej sem napisala, da sol veže nase negativno, umazano energijo, zato jo lahko uporabite kot obkladek. Na boleče mesto položite v platneno vrečko zavito sol in tako vztrajajte vsaj pol ure, nič ni narobe, če z obkladkom morske soli zaspite, samo zjutraj sol stresite v stranišče. Uporabite jo lahko pri bolečih menstruacijah, pri zvitem gležnju, vnetem grlu…

Občutek oslabelosti, izčrpanostimorska sol peeling

Če ste veliko med ljudmi, se lahko zgodi, da se njihova energija prilepi na vas, ko vam razlagajo o svojih težavah. Del teh težav ostane v vaših energijah, kar vas začne bremeniti, ko je tega preveč. Počutite se lahko utrujene, brez energije, nemirne, težko se zares premaknete naprej. Zato bi vsi, ki se gibate v takem okolju, morali redno delati peeling celega telesa z morsko soljo. To bi iz vaših energij odstranilo vse, kar ni vaše, pa vas bremeni. Tudi če v začetku naredite peeling vsak dan, ne bo nič narobe, saj si s tem ne morete škodovati, uporabite samo fino mleto morsko sol. Prva pomoč, kako hitro dvigniti energijo; do komolcev si roki naribate z morsko soljo in sperete z zelo mrzlo vodo, energije bodo takoj stekle.

 

Zatekanje rok in nog

Peeling uporabite tudi, če je vaše telo polno vode, če vam zatekajo noge, ali pri bolečini v sklepih. Na ta način boste sprostili blokade v telesu in ponovno aktivirali pretok. Po peelingu se namažite s kremo, ki vsebuje sivko, in tudi dlje časa trajajoče bolečine se s tem sprostijo.

Energijsko čiščenje prostora

morska sol prostor

V prostoru ostane veliko slabih energij, sploh, če v prostoru leži bolna oseba, če se v prostoru veliko prepirate oz. se kdo od vaših družinskih članov veliko jezi. Ko kupite ali zgradite nov dom, ga je pred vselitvijo dobro energijsko prečistiti. V vedro nalijete vsaj 5 litrov vode, v to vsujete 1 kg morske soli in postavite v sredino sobe ali stanovanja. To lahko pustite delovati cel teden. Po enem tednu raztopino vlijete stran. Dodatno lahko prostor razkužite tudi z eteričnim oljem. Ali pa uporabite CD za čiščenje prostora. Čiščenje po potrebi ponovite čez en mesec oz. ko začutite, da so se energije ponovno začele gostiti.

Ker imate zagotovo doma morsko sol, lahko eno točko preizkusite že kar takoj in javite, kako je bilo.

Categories: Aktualno

Mateja Cvetko

Družinski terapevt, Pranoterapija, ScalarPrana terapija, 5D energijski terapevt.